Slagter Byskov
Adelgade 59
8660 Skanderborg
Tlf.: 86520003

Mere kvalitet - smag og dyrevelfærd

Læs som pdf.

Vores okse og kalvekød er 100% dansk første kvalitetskød med god smag og mørhed

Alle dyr er opvokset og produceret under etiske forhold. Dyrene behandles efter principper om godt landmandsskab, hvilket vil sige, at kvalitet og dyrevelfærd tages med i alle dele af processen og hele vejen fra opvækst til det færdige produkt.

Dyrerne udsættes ikke for lange, udmattende transporter. Ikke alene er lange transporter uetiske over for dyrene, men vi mener også, at kødets kvalitet daler markant, fordi dyrene bliver stressede og udmattede samt opbruger deres energi i musklerne inden slagtning – det forringer kødets kvalitet væsentligt.

Vores krogmodnet højreb modnes min. 21 dage på krog inden opskæring. Vi har både t-bone, cote du beuf, ribeye eller entrecote.

Ønsker du dette gode stykke kød til nytårsmenuen så bestil nu

Kødklister ikke hos Slagter Byskov

Alt vores pålæg og pølser er lavet af dansk kvalitetskød uden mel og klister samt unødige tilsætningsstoffer

Slagter Byskov er mere end bare kød, men god og sund mad på max 20 min.

Vi har et stort udvalg af færdig lavet mad lige klar til ovn eller gryde både til hverdag og fest

Fest
Skal du holde fest kan vi stå for både forret, hovedret og dessert se vores store udvalg på hjemmesiden eller kom ind i butikken og få en snak med os. Vi er altid klar til at hjælpe.

Fakta: Ulbækgårds Kirsebærgrise

Hvad gør Ulbækgårds kirsebærgrise til noget unikt.
Hver gris har 100m2 at nyde livet på. Dyrenes beskyttelses krav er 2,30m2.
I modsætning til grambogård, frilands og økologiske slagtesvin kommer de aldrig ind i en stald, når de er blevet fravænnet fra moren 5 til 7 uger efter de er født.
De grise der kommer til Ulbækgård, bliver lukket ud på grønne marker og lever der, helt indtil de er klar til at komme vider til slagteren.  
Da de bor ude ligesom i naturen og kan gå ind i deres fælles hytter, vokser de naturligt. Dette betyder, at de vokser 1 - 1,5mdr langsommere end grise, der er i en stald hele deres liv. Det kan tydeligt smages og ses på kvaliteten af kødet pga. af den naturlige vækst og ikke fremmet vækst som forekommer i stalde.
De får en varieret kost bestående af kvalitetsfoderpiller, kirsebærsaft og Byg/græs.
Den muld/jord de vokser op på er meget rig på mineraler og vitaminer. Ved hjælp af deres utrolig lugtesans, snuser de sig frem til alle de gode ting, der gør de lever et sundt liv.  
I løbet af deres tid på Ulbækgård, bliver deres foder blandet sammen med en speciel kirsebærsaft blanding besående af danske kirsebær, sukker og vand.
En gris får 45 liter kirsebærsaft i løbet af 4,5mdr. Dette har en unik virkning på kødet i form af at det er mere saftigt, mere mørt og man undgår den tunge eftersmag af gris.
Transporttiden til slagteren er selvfølgelig minimeret til under en time kørsel selv om 8 timer er tilladt af dyrenes beskyttelse.  De bliver transporteret til en slagter på fyn, hvor de bliver aflivet straks ved ankomsten. Dette minimerer stress i kødet til stort set nul, da de ikke når at opfange, hvad der foregår.  
Bæredygtighed er vigtigt. Derfor køres der kun med små maskiner for at passe på klimaet og den smukke natur. Ulbækgård ligger ud til vejle fjord i et af de smukkeste områder i Danmark med meget skov og dyreliv.   
Produktionen er er ikke større end at en mand kan passe den. Det giver grisene tryghed, at de kender ham som passer dem, og at det ikke hele tiden er en ny person de ikke kender.    
Grise elsker at lege! Derfor er der masser af trækroner og halmbunker, de kan lege i. Når det bliver sommer, har de naturligvis store mudderbade til rådighed.  
De er naturligvis godkendt af dyrenes beskyttelse og har hele tre hjerter i dyrevelfærd.

 

 

 

Dette website anvender cookies. Læs mere om vores brug af cookies.

OK